HDMI ARC kabel

HMDI is natuurlijk de aansluiting die we op bijna alle televisies en receivers terug kunnen vinden. Met deze kabel kun je het beeld en geluid van het ene apparaat naar de ander sturen.

Echter staat er nu ook bij de meeste nieuwe apparaten dat het uitgerust is met ARC en dat brengt veel verwarring met zich mee. Maar toch is dit een erg handige functie waardoor je een stuk meer mogelijkheden krijgt.

Wat is ARC?

ARC staat voor Audio Return Channel en het is een functie voor televisies, receivers en home cinema systemen. Het is een simpele functie die ervoor zorgt dat audio van de televisie via de aangesloten HDMI kabel bij je speakers komt.

Nu kan de audio beide kanten op via dezelfde HDMI kabel, want zo kan het van de tv naar de speakers of van de speakers naar de televisie. Zo komt de audio van je blu-rayspeler zo zonder extra kabels bij je televisie aan en omgekeerd met één HDMI ARC kabel. Return in audio return channel komt van dat het geluid nu beide kanten op kan.

Daarnaast is het ook handig dat je het volume van je speakers nu vaak ook via de afstandsbediening van je televisie kunt besturen. De ARC functie wordt alleen ondersteund vanaf HDMI 1.4 en beide apparaten dienen de ARC functie te hebben.

Bron: https://www.ruconnected.nl/hdmi-arc-kabel/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>